Η χρήση της Aloe vera

Bio Aloevera

 

Βασική χρήση της Aloe vera
Με τα φρέσκα φύλλα μπορεί κανείς να εντάξει την Aloe vera στην καθημερινή διατροφή του, απολαμβάνοντας τις ευεργετικές της ιδιότητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζελέ του φύλλου της Aloe vera για να φτιάξετε μόνοι σας πόσιμο χυμό αλόης, που είναι από τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής. Έχοντας πάντα ένα φύλλο αλόης στο σπίτι, μπορείτε να αντιμετωπίζετε άμεσα μικροατυχήματα, τόσο τα δικά σας όσο και των αγαπημένων σας τετράποδων. Μπορείτε ακόμα να παρασκευάσετε μόνοι σας κρέμες και να προσφέρετε μια φυσική ασπίδα προστασίας κατά του γήρατος στο πρόσωπο και το σώμα σας.


Εξαγωγή του ζελέ της Aloe vera από το φύλλο
Αφού πλύνετε πολύ καλά το φύλλο με άφθονο νερό, κόψτε το κομμάτι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Aloe vera

Με ένα μαχαίρι αφαιρείτε τις ακανθώδες άκρες του φύλλου. Στη συνέχεια ξεπλύνετε πάλι με κρύο νερό.

Aloe vera

Αφαιρείτε τον εξωτερικό φλοιό του φύλλου και από τις δύο πλευρές τοποθετώντας το μαχαίρι σας με το πίσω μέρος του στην εσωτερική πλευρά του φύλλου και 1-2 χιλιοστά από τον εξωτερικό φλοιό, τραβώντας το στην αντίθετη κατεύθυνση.

Aloe vera

(Εναλλακτικά μπορείτε να αφαιρέσετε το ζελέ από το φύλλο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι)

Aloe vera

Βάλτε το ζελέ Aloe vera σε ένα μπλέντερ και αφού ομογενοποιηθεί καλά, βάλτε το σε ένα μπουκάλι και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
Καθημερινά μπορείτε να προσθέτετε την συνιστώμενη δόση (50 ml) σε ένα ποτήρι νερό ή χυμό. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για επάλειψη του δέρματος. Το εξωτερικό (φλοιό) του φύλλου δεν πρέπει να το καταναλώνετε από το στόμα αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για τις επαλείψεις στο δέρμα.

 

Συντήρηση Aloe vera

Aloe vera
1

Φυτό Aloe vera

Όπως και σχεδόν όλα τα ακατέργαστα τρόφιμα έτσι και το ζελέ που βρίσκεται μέσα στο φύλλο φυτού Aloe vera υπόκειται σε οξείδωση όταν βρίσκεται για μεγάλο διάστημα εκτεθειμένο στο οξυγόνο του αέρα.
Η διαδικασία οξείδωσης αρχίζει από την πρώτη στιγμή που το ζελέ αλόης έρχεται σε επαφή με τον αέρα. Γι' αυτό και πρέπει να το βάλουμε κατ' ευθείαν στο ψυγείο μόλις το εξάγουμε από το φύλλο και να το καταναλώσουμε το πολύ σε 3 - 4 ημέρες.
Τώρα αν θέλουμε να το διατηρήσουμε για μεγαλύτερο διάστημα υπάρχουν κάποιοι τρόποι. Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.

Συντήρηση ολόκληρου του φύλλου Aloe vera

Ένας τρόπος είναι να μην βγάλουμε το ζελέ από το φύλλο αλλά να αποθηκεύσουμε ολόκληρο το φύλλο. Είναι πολύ απλό και η διαδικασία έχει ως εξής:

 • Από το εξωτερικό μέρος ενός ώριμου φυτού Aloe vera κόβουμε με μια κάθετη τομή το πιο ανεπτυγμένο φύλλο όσο πιο χαμηλά και κοντά στην βάση του φυτού, προσέχοντας να μην τραυματίσουμε τον κορμό.
 • Παίρνουμε το κομμένο φύλλο και πατάμε τις άκρες της τομής ώστε να πλησιάσουν όσο το δυνατόν η μια στην άλλη και έτσι να ελαχιστοποιήσουμε το δυνατόν την επιφάνεια της τομής και να βοηθήσουμε την επούλωση.
  • Aloe vera έχει την ιδιότητα από την πρώτη που την κόβουμε, να εκκρίνει και να καλύπτει στο σημείο της τομής με μια ινώδη βλέννα, η οποία κατ' αρχάς προστατεύει το εσωτερικό ζελέ του φύλλου από την επαφή με τον αέρα.
  • Αυτή η βλέννα μετά από κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα ξεραίνεται σχηματίζοντας ένα αδιαπέραστο από τον αέρα πλέγμα από ίνες, παίρνει ένα καφεκόκκινο χρώμα και στην ουσία επουλώνει την τομή και φυλακίζει αναλλοίωτο το ζελέ μέσα στο εσωτερικό του φύλλου, αποτρέποντας την οξείδωση).
 • Τυλίγουμε το φύλλο σφιχτά με διαφανή ζελατίνα κουζίνας.
 • Το τοποθετούμε στο ψυγείο ή το αποθηκεύουμε σε κάποιο δροσερό δωμάτιο, προσέχοντας τα αγκαθάκια του φύλλου να βλέπουν προς τα πάνω.

Τώρα το φύλλο θα διατηρηθεί αναλλοίωτο για 10 - 15 ημέρες στο δωμάτιο ή 20 - 25 ημέρες στο ψυγείο (πάντως καλό είναι να καταναλώνεται το συντομότερο). Όταν έρθει η ώρα, απλώς κόβουμε την καφεκόκκινη άκρη την πετάμε και κρατάμε το πράσινο μέρος του φύλλου από όπου εξάγουμε το ζελέ.

Συντήρηση του ζελέ Aloe vera

Φύλλο Αλόης Βέρα
1

Φύλλο Aloe vera

Αν πάλι θέλουμε να συντηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα το ζελέ, πρέπει να προσθέσουμε σ' αυτό κάποιες ουσίες που θα το συντηρήσουν. Αυτές είναι βιταμίνη C και βιταμίνη Ε σε λάδι.

Συντηρητικά

Για 1 λίτρο ζελέ Aloe vera θα χρειαστούμε:

 • 8 γρ. βιταμίνη C σε κρυσταλλική μορφή χωρίς άλλες προσμίξεις και έκδοχα (όχι αναβράζοντα δισκία ή μασώμενες ταμπλέτες).
 • 6000 IU βιταμίνη Ε σε λάδι χωρίς άλλες προσμίξεις και έκδοχα.

Διαδικασία

 • Αφού έχουμε βγάλει το ζελέ από το φύλλο το κόβουμε σε κύβους και τους βάζουμε στο μπλέντερ.
 • Προσθέτουμε τις βιταμίνες και βάζουμε σε λειτουργία το μπλέντερ στην χαμηλή ταχύτητα.
 • Παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε γυάλινα βαζάκια (προτιμήστε τα από τα πλαστικά). Γεμίζουμε τα βαζάκια μέχρι να ξεχειλίσουν και βάζουμε το καπάκι.
 • Βάζουμε τα βαζάκια στο ψυγείο.

Το ζελέ στα βαζάκια άνετα θα διατηρηθεί για 6 - 8 μήνες. Αν περισσέψει ζελέ μπορούμε να το βάλουμε σε παγοθήκες στην κατάψυξη και να έχουμε ανά πάσα στιγμή πρώτες βοήθειες για εγκαύματα, κάψιμο από τον ήλιο, κοψίματα κ.α.

 

Είναι Ασφαλές να Τρώω το Ζελέ από τα Φύλλα του Φυτού;

Ναι, είναι ασφαλές να τρώμε το ζελέ από τα φύλλα Aloe vera. Δεν ξέρω ποια ποικιλία αλόης έχει η γιαγιά, αλλά τα φυτά της ποικιλίας Aloe barbadensis Miller είναι αυτά που έχουν τα πιο ωφέλιμα συστατικά για τον άνθρωπο. Αυτά τα φυτά πρέπει να είναι ηλικίας 4-5 ετών, έτσι ώστε να είναι ώριμα και έτοιμα για συγκομιδή.
Μόνο από τα ώριμα φυτά συλλέγουμε το εσωτερικό ζελέ Τα νεαρότερα - ανώριμα φυτά δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη και δεν είναι καλό για την ανάπτυξή τους να κόβουμε τα φύλλα τους, για να πάρουμε το ανέτοιμο ζελέ τους.

Aloe vera
1

Άνθη Aloe vera

Από ένα ώριμο φυτό λοιπόν, κόβουμε προσεχτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι από ένα εξωτερικό φύλλο του φυτού όσο θέλουμε, αφαιρούμε το εξωτερικό φλοιό του φύλλου και καταναλώνουμε το εσωτερικό ζελέ όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Οπωσδήποτε, αν δεν καταναλώσουμε αμέσως όλη τη ποσότητα του ζελέ, θα πρέπει να διατηρήσουμε την υπόλοιπη στο ψυγείο. Γιατί αν το ζελέ Aloe vera παραμείνει αρκετή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μαυρίζει σαν τις φέτες του μήλου, δηλαδή, οξειδώνεται και χάνει όλη τη θρεπτική του αξία.
Μπορούμε να κόψουμε λίγο ζελέ, 10 - 20 γραμμάρια σε μικρά κομμάτια, να το ανακατέψουμε με άλλα κομμένα φρούτα, να προσθέσουμε μέλι και να φάμε ένα υγιεινό πρωινό ή μεσημεριανό γεύμα ή/και δείπνο. Είτε μπορούμε να το κάνουμε χυμό και να το πιούμε.

Υπάρχει Ενδεικνυόμενη Ποσότητα Κατανάλωσης Νωπής Aloe vera;

Είμαι βέβαιος ότι, δύο δόσεις χυμού Aloe vera την ημέρα είναι αρκετές για καθημερινή χρήση. Μία το πρωί και η άλλη το βράδυ, τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας πριν τον ύπνο. Το πρωί, 20 λεπτά πριν από το πρωινό. Με αυτό το τρόπο δίνουμε χρόνο στο στομάχι μας να αναβολίσει την Aloe vera σε απλά οργανικά στοιχεία, όπως βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, κλπ.
Έτσι, όταν η τροφή αρχίσει να εισέρχεται, το στομάχι μας και το πεπτικό μας σύστημα να είναι ήδη "λαδωμένα" και "καλά συντονισμένα" και είναι σε θέση να ενεργήσουν αποδοτικά και αξιόπιστα. Επίσης, μια βασική ιδιότητα της αλόης βέρα είναι ότι καθαρίζει τις λάχνες του εντέρου. Έτσι, οι λάχνες είναι σε θέση να απορροφήσουν πιο πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για να διατηρηθεί και πιο εύκολα.
Παράλληλα, η αλόη περιέχει ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση των σύνθετων τροφίμων σε απλούστερα συστατικά, όπως βιταμίνες, ανόργανα άλατα, πρωτεΐνες, λίπη, κλπ. ενισχύοντας την καλή λειτουργία του στομάχου, ενώ απομακρύνει τις τοξίνες που συσσωρεύονται σε όλο το πεπτικό μας σύστημα.

Πότε να Καταναλώσω Νωπή Aloe vera;

Έτσι λοιπόν, είναι καλό να πίνουμε χυμό αλόης βέρα ή να τρώμε ζελέ το πρωί, πριν πιούμε ή φάμε οτιδήποτε άλλο. Ακόμα καλύτερα είναι να περιμένουμε, πρώτα να εξυπηρετηθούμε και στην συνέχεια να πιούμε το χυμό και/ή να φάμε ζελέ. Το στομάχι και τα έντερά μας είναι κενά τότε και η αλόη μπορεί να είναι πιο επωφελής.

Πόσο Ζελέ Aloe vera να Καταναλώσω;

Δεν χρειάζεται να πίνουμε μεγάλες ποσότητες χυμού! 40 - 50 ml ανά δόση είναι αρκετά. Αν πιούμε περισσότερο, ο οργανισμός μας απλά δεν έχει αρκετό χρόνο για να απορροφήσει το επιπλέον ποσό της αλόης και τελικά το αποβάλει π.χ. με τα ούρα ή αλλιώς.

Aloe vera
1

Φύλλα Aloe vera

Ωστόσο, εάν αισθανθείτε την ανάγκη να πιείτε περισσότερο χυμό, μπορείτε να αυξήσετε τις δόσεις! Μπορείτε να πιείτε 40 με 50 ml χυμό αλόης, τρεις φορές την ημέρα, ή τέσσερις φορές σε σπάνιες περιπτώσεις.
Αυτό συμβαίνει, περιστασιακά, ίσως σε όλους εκείνους που πίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και καθημερινά Aloe vera. Ο εγκέφαλός μας με ένα "όχι πλήρης - θέλω περισσότερο» σήμα του, ανακοινώνει ότι χρειάζεται περισσότερη αλόη για να αντιμετωπίσει ο οργανισμός μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή κάποιο άλλο πρόβλημα.
Νομίζω ότι, μετά από μια όχι-μακροχρόνια καθημερινή χρήση αλόης, ο οργανισμός μας "βελτιστοποιεί" τις δόσεις που χρειάζεται ανάλογα με τις ανάγκες μας και μας ειδοποιεί ανάλογα με κάποιο τρόπο.

Μπορώ να Εφαρμόζω το Ανοιγμένο Φύλλο Τοπικά στο Δέρμα μου;

Το εσωτερικό ζελέ του φύλλου της Aloe vera μπορούμε να το εφαρμόζουμε άφοβα τοπικά στο δέρμα μας, καθώς είναι η καλύτερη, ολοκληρωμένη από την φύση ουσία, για τη περιποίηση του δέρματος. Όσο για το φύλλο, περιέχει σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από ότι το ζελέ, μια ουσία την αλλαντοΐνη, η οποία δρα ως καθαρτικό όταν καταπίνεται.

 

Aloe vera

Bio Aloe vera

 
email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
τηλ : 694 7235 664
 
 
 

 aloe vera, aloevera, aloe vera, aloe vera ρόδος, bio aloevera,